Lelkesen garázdálkodik tovább a málnásiakat „boldogító” medve

A hatóságok nem sokat tudnak tenni.
Hirdetés

Mivel a hatóságok egyelőre tökéletesen tehetetlenek, zavartalanul garázdálkodik a háromszéki Málnáson a helyi háziállat-állományt hetek óta dézsmáló medve.  A nagyvad hol juhot, hol pedig méhcsaládokat pusztít. Csupán a véletlen műve, hogy a látogatásainak eddig egyetlen emberáldozata sincs, bár egyre veszélyesebb éjszaka kijárni a házakból. A hatóságok szokás szerint egymásra mutogatnak.

Vasárnap éjjel egy idős férfi kertjében borogatta fel a kaptárokat a medve. A területileg illetékes Pro Silva Vadásztársaság elnökének emberei is éjfélig várták a falu szélén, hogy elijesszék, a környezetvédelmi hivatal illetékese úgyszintén (22 óráig), de a medve éjjel 3 órakor jött, miután az őrök hazatértek.

„Nincs annyi emberem, hogy egész éjjel őrizzük az egész falut, nem tudni, honnan érkezik” – nyilatkozta Benedek Barna, aki szerint a labda most a környezetvédelmi hivatal térfelén van, ők kérhetnek minisztériumi különleges kilövési engedélyt, esetleg elaltatás után átköltöztetést egy másik vidékre. Sürgősségi esetben, emberélet veszélyeztetése esetén perceken, vagy órákon belül is megjöhet az engedély, tette hozzá.

A környezetvédelmi hivatal igazgatója szerint pedig éppen a vadászterület illetékesének kellene kérnie a minisztériumtól a különleges engedélyt, amit ők láttamoznak, ez a folyamat azonban egy hónapot is eltarthat.

A medve pedig köszöni szépen, jól elvan a bőségesen terített asztal mellett.

Hirdetés