Borboly megszabja, mivel ne foglalkozzon az erdélyi magyar sajtó

Szerinte a magyar sajtó a hibás Dan Tanasă zászlóellenes ügyködéseiért.
Hirdetés

Annyira belelkesült Borboly Csaba, a Hargita megyei tanács elnöke, csíkszeredai polgármesterjelölt A szabad sajtó napja Székelyföldön elnevezésű rendezvénytől, amelynek társszervezője a megyei tanács és amelyen maga Borboly ad díjat az arra érdemes újságíróknak, hogy most

kerek perec megszabná, hogy a sajtó mivel foglalkozzon és mivel ne.

Borboly szerint a székelyföldi önkormányzatok ellen sorozatban pereket indító Dan Tanasăt az erdélyi magyar sajtó sztárolja.

„Kell ő az erdélyi magyar sajtónak mint egy falat kenyér, mert mindig van valami akció, amiről lehet egyet írni. Kéz kezet mos szituáció. A magyar sajtó nélkül kit érdekelne, hogy mit csinál, és miket akciózik? Ezt a lufit az erdélyi magyar sajtó tudja kipukkasztani, ha akarja, mert ő fújta fel, és ő tartja felfújva” – állította fel a diagnózist Borboly Csaba.

Majd azt is leszögezte, hogy

az erdélyi magyar sajtó inkább mással foglalkozzon.

„Nem kell vele foglalkozni szerintem. Van értelmesebb, nemesebb foglalkozás, témakör, mint az éppen legújabb akciójának elemzése. És minek idegesíteni az olvasókat. Többet, jobbat, mást érdemelnek” – hangzik a hiánypótló iránymutatás.

Hirdetés

Borboly annak kapcsán fejtette ki a média céljaival és témáival kapcsolatos nagyívű elképzelését, hogy a Székelyhon reagálást kért tőle annak kapcsán, hogy Dan Tanasă egyesülete első fokon pert nyert a Hargita megyei tanács ellen. Azért perelték be az intézményt, amiért a tucatnyi másik székelyföldi önkormányzatot: a székely zászló miatt. Tanasă azt akarja, hogy távolítsák el a székely zászlót a megyei tanács székházának tetejéről, bejáratáról és tanácsterméből.

További részletek, Borboly Csaba értékes reagálásának teljes szövege a Székelyhonon elolvasható.

Hirdetés