A Kovászna megyei tanács székely zászlója a következő célpont

A prefektus természetesen eltávolíttatná, csakhogy a lobogó közben közvagyon lett.
Hirdetés

A Kovászna megyei tanács üléstermében az EU, Románia és a megye zászlója mellé kitűzött székely zászló szúrja Sebastian Cucu prefektus szemét, ezért ezt is megpróbálja eltávolíttatni – írta a Krónika.

A prefektus azt mondta az Agerpresnek, hogy a székely zászló hivatalosan nem elismert lobogó, ezért törvénytelen a kitűzése a közintézményeken, vagy az elhelyezése az ülésteremben.

Csakhogy a megyei tanács üléstermében látható székely zászló közben a megyei önkormányzat leltárának része lett. A zászlót Kulcsár Terza József, az MPP hároszéki elnöke adományozta az intézménynek, és javasolta, hogy a lobogót nyilvánítsák közvagyonná. A megyei képviselő testület pedig szerdán határozatot fogadott el erről, így a zászló leltári számot kapott, amit nem lehet csak úgy eltüntetni. Tamás Sándor tanácselnök szerint egyébként a határozatot egyhangúlag fogadták el, a kezdeményezést a román tanácsosok is támogatták szavazatukkal.

Sebastian Cucut azonban ez nem tántorítja el szándékától. Mint mondta: a prefektúra megvizsgálja az adományozott székely zászló közvagyonná nyilvánításáról szóló megyei tanácsi határozatot, és ha úgy találják, hogy törvénytelen, megtámadják a közigazgatási bíróságon.

Hirdetés