Romániában és Magyarországon is növelték a terrorkészültséget

Bár közvetlen veszély egyelőre nincsen.
Hirdetés

A román csendőrség megerősítette a repülőterek és nagykövetségek védelmét kedden a brüsszeli terrortámadások után, de a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) egyelőre az ötfokozatú skála második, „elővigyázatos” szintjén tartja a terrorveszély miatti riasztást.

Klaus Iohannis államfő elítélte az erőszakos cselekményeket, együttérzéséről biztosította Belgiumot, és az ottani hatóságoknak felajánlotta Románia segítségét.

Dacian Cioloș kormányfő szerint az eddigi információik szerint Romániát nem fenyegeti közvetlen veszély, és nincs román a brüsszeli támadás halálos áldozatai vagy sebesültjei között. A Brüsszelben élő vagy ideiglenesen ott tartózkodó román állampolgárok igénybe vehetik az ottani román nagykövetségen, illetve a bukaresti külügyminisztériumban alakult válságstáb segítségét.

A Tarom légitársaság törölte öt keddi és szerdai brüsszeli járatát, de az ezekre váltott jegyeket elfogadják az Amszterdamba, Párizsba, Frankfurtba, Münchenbe vagy Londonba induló járatokon. A Tarom kedd reggeli brüsszeli járatát Amszterdamba irányították.

Magyarországon a magasnak számító kettes fokozatú riadókészültség lépett életbe, fokozott ellenőrzés lesz a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren és a budapesti metróállomások területén is. A brüsszeli merényletben két magyar állampolgár is megsérült.

Hirdetés