Ezért nem jön Ferenc pápa Romániába!

Nem, nem azért, mert nem szereti az ortodoxiát.
Hirdetés

A vatikáni bomba akkor robbant, amikor Vlad Alexandrescu művelődési miniszter a minap hivatalos látogatást tett a Vatikánban. A miniszter szomorú hírekkel tért haza. A Szentszék szeretné hangsúlyosabbá tenni romániai jelenlétét, viszont van egy bökkenő. Nevezetesen, a Vatikán által a Korrupció Emlékművének nevezett bukaresti Cathedral Plaza nevű épület.

A 75 méter magas irodaépületet a Szent József katedrális közvetlen közelében építették fel, és annak ellenére, hogy eredetileg a bukaresti római-katolikus püspökség képviselői elvi áldásukat adták az építkezésre, később visszavonták beleegyezésüket. Ennek ellenére a toronyház felépült, melynek következtében hosszan tartó jogi huzavona vette kezdetét. A Legfelsőbb Bíróság végül meghozta a döntést: az épületet le kell bontani. Viszont Sorin Oprescu, Bukarest akkori főpolgármestere leállíttatta a bontást.

És most itt tartunk. Vlad Alexandrescu művelődési miniszter szerint az épületnek mennie kell, hiszen az építkezés dokumentumai nem voltak rendben, és a bíróság is a bontás mellett döntött.

Amíg ez nem történik meg, nem valószínű, hogy Ferenc pápa tiszteletét teszi Romániában.

Hirdetés