Feljelentették a székelyíztagadó főfogyasztóvédőt

Mert részegen randalírozott.
Hirdetés

A legfőbb ügyészséghez fordult Kis Péter Spanyolországban élő román állampolgár, aki sikkasztással, többrendbeli hivatali visszaéléssel és ittas vezetéssel vádolja Mircea Diacont, a Kovászna megyei fogyasztóvédelmi hivatal vezetőjét.

Kis Péter kivizsgálást sürget, és arra hívja fel Dimitrie Bogdan Licu helyettes főügyész figyelmét, hogy Diacon tavaly október 2-án hajnalban, a sepsiszentgyörgyi vasútállomás melletti vendéglőben randalírozott, meglehetősen ittas állapotban.

Diacon a fogyasztóvédelmi hivatal vezetőjeként mutatkozott be a pincéreknek és követelte, hogy azonnal szolgálják ki, majd nézeteltérésbe keveredett egy vendéggel, amiért nem engedte, hogy a lokál zenekara magyar dalt is játsszon. Az indulatosan viselkedő intézményvezető végül bevert orral távozott a helyszínről a szolgálati autójával, miután a szemtanúk szerint társával együtt legalább négy üveg bort és négy sört fogyasztott el a vendéglőben.

Kis Péter szerint az incidens miatt a helyszínre érkező rendőrök sem végezték a dolgukat, mivel „elfelejtették” megbírságolni Diacont. Kis Péter egy másik keresetben az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) figyelmét is felhívta a sepsiszentgyörgyi esetre, és azt kérte az ügyészségtől, hogy vizsgálja ki az ügyet.

A magyarellenes megnyilvánulásairól elhíresült Mircea Diacon – mint ismeretes – tavaly a román feliratok hiánya miatt bírságolta meg a csernátoni Székölykök Gyermekfesztivál, a csomakőrösi Debreczi-tábor, az árkosi unitárius egyházi tábor és a zabolai néptánctábor szervezőit. Korábban a Diacon vezette hatóság reklámanyagnak minősítette a „SIC” feliratú öntapadós matricákat, emiatt több háromszéki taxist is megbírságoltak. Tavaly februárban árucímkéinek kicserélésére kötelezett egy hentesárut forgalmazó céget, amely a címkékre azt is ráírta, hogy „székely ízek”.

Hirdetés