Horváth Anna kitette az Erdély-zászlót

A román és az EU-zászló közé helyezte alpolgármesteri irodájában.
Hirdetés

Horváth Anna ma kitűzte az Erdély-zászlót a kolozsvári városházán lévő irodájában, ezzel is demonstrálva, hogy Erdély történelmi zászlója egyáltalán nem tiltott szimbólum Romániában, mint ahogy azt a Kolozs megyei rendőrség szerette volna tegnap beállítani.

A rendőrség március 15-én az ünnepi felvonulásra készülő menetben igazoltatta Fancsali Ernőt és társait, mert Erdély-zászlóval szerettek volna vonulni, és arra kényszerítették őket, hogy a zászlót összecsomagolják. Másnap a rendőrség azt közölte, hogy a szervező kolozsvári és Kolozs megyei RMDSZ-szervezet kérésére járt el. Ezt Horváth Anna és Kinizsi Zoltán főszervező is cáfolta, és várja, hogy a rendőrség közölje, milyen törvény alapján intézkedett.
 
Horváth Anna ma egyértelműen rendőri túlkapásnak nevezte az Erdély-zászló eltávolíttatását. Szerinte a rendőrség ráadásul félretájékoztat, amikor az ünnepséget szervező RMDSZ-re próbálja hárítani az intézkedést.
 
Erdély-zászló Vákár István irodájában | A kép forrása Horváth Anna hivatalos Facebook-oldala
 
Az alpolgármester azt is megemlítette és illusztrálta, hogy a megyei tanács volt elnöke, jelenlegi alelnöke, Vákár István irodáját már három éve díszíti az Erdély-zászló a Kolozs Megyei Tanács épületében, és ezzel kapcsolatban soha, semmilyen törvényességi aggály nem merült fel.
 
Horváth Anna aggasztónak találja, hogy a nemzeti szimbólumaink szabad használatát korlátozó perek után ma már a rendfenntartó intézményeket is arra a célra használják, hogy a magyar közösség megszerzett jogait csorbítsák.

Hirdetés