Perrel a nyakában lesz polgármesterjelölt Borboly Csaba

A DNA Damoklész-kardja lóg a feje fölött.
Hirdetés

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke lesz az RMDSZ polgármesterjelöltje Csíkszeredában. Borboly az egyetlen, aki a határidőig benyújtotta jelentkezését, így a polgármesterjelölt kiválasztására már nem is tartanak előválasztást – írta a Székelyhon portál.

A megyei tanács elnöke korábban azt mondta: azért jelentkezik, mivel Csíkszeredában kényszerhelyzet van, Ráduly Róbert polgármester ugyanis tavaly lemondott, amikor vád alá helyezte a korrupcióellenes ügyészség (DNA). Viszont ha Ráduly mégis jelentkezik az előválasztásra, akkor ő visszalép a javára – mondta Borboly.

Borboly kényes helyzetben van polgármesterjelöltként, ugyanis 2013-ban ellene (és több társa ellen) is vádat emelt a DNA, amely szerint a megyei tanács elnöke indokolatlanul fizetett ki jelentős összegeket két cégnek útjavításra, ezzel pedig társaival együtt 1,1 millió eurós kárt okoztak az államnak.

A pernek kedden volt a legutóbbi tárgyalása, ezen Borboly ártatlannak vallotta magát. Az ügy három másik vádlottja tavaly októberben beismerő vallomást tett, őket alapfokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Hirdetés