Két évre ítélték a grillcsirkés honatyát

Hatvan tonna grillcsirkét zsarolt ki egy vállalkozóból, hogy kampányajándékként szétossza.
Hirdetés

Jogerősen két év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek hétfőn este egy képviselőt, miután a bírák bizonyítottnak látták, hogy illegálisan 60 tonna grillcsirkét kért és fogadott el egy üzletembertől. Az ételt később a választók között osztotta szét.

Florin Popescu a Traian Băsescu korábbi államfő védnökségével alakult Népi Mozgalom Párt (PMP) képviselője volt. A korrupcióellenes ügyészség 2014 júniuásban emelt vádat a politikus ellen, aki azóta függetlenként fejtette ki tevékenységét a román törvényhozásban.

A vád szerint a 2012-es helyhatósági választáson, amikor a Dâmbovița megyei önkormányzat elnöki tisztségére pályázott, egy üzletembertől illegális kampányfinanszírozást kért. A képviselő nem pénzt, hanem 60 tonna grillcsirkét kapott. 

Valamiért az az érzésünk, hogy Popescu börtönéhez nem vonulnak majd forradalmi hevületű tömegek, hogy kiszabadítsák az áristomból, mint annak idején Táncsicsot. Hacsak nem a csirketenyésztő lobbi képviselői.

Őt az üzletember jelentette fel, aki azt állította, hogy eredetileg 250 ezer eurót kért tőle Popescu, amit sokallt, és csak 100 ezer euró értékben volt hajlandó hozzájárulni a választási kampányhoz. Cserében a politikus állami szerződést ígért az üzletembernek.

Hirdetés