Lehet magyarul felvételizni a nagyváradi orvosira

A cél továbbra is a magyar nyelvű képzés beindítása.
Hirdetés

Jó hír a leendő orvostanhallgatóknak: lesz magyar nyelvű felvételi vizsga a következő tanévben a nagyváradi egyetem orvosi karán. A Nagyváradi Egyetem Orvosi és Gyógyszerészeti Karának kari tanácsa legutóbbi ülésén megszavazta azt, hogy a soron következő felvételi vizsgák alkalmával a felsőfokú tanintézmény magyar nyelvű felvételi vizsgákat is tartson.

A részletekről dr. Pallag Annamária, az orvosi egyetem dékánhelyettese tájékoztatta az Erdon.ro-t, elmondva, hogy az elmúlt időszakban összesen százöt kérvény érkezett a kar titkárágára arról, hogy legyen magyar nyelvű felvételi vizsga a váradi orvosin. Ezek nyomán a kari tanács elfogadta azt a javaslatot, hogy magyar nyelvű felvételit is szervezzenek a következő tanév elején.

Dr. Pallag Annamária hozzátette, hogy az elkövetkező időszakban az egyetem felveszi a kapcsolatot a magyar tannyelvű iskolákkal, amelyektől segítséget kér abban, hogy fordítsák le magyarra a felvételihez szükséges tananyagnak azt a részét, ami még nincs meg magyarul az egyetemnek.

A kar egyébként nem tett le arról sem, hogy magyar tannyelvű szekciókat hozzon létre az orvosi karon.
 

Hirdetés