Megint a székely zászlótól féltik Románia épségét

Elárasztanának a román himnusszal éjjel-nappal, és kitiltanák a székely zászlót a román mellől.
Hirdetés

Hiába üzenték külföldi politikusok is Bukarestnek, hogy ne féljen a székelyektől és az autonómiakövetelésüktől: most épp 60 honatya véli úgy, hogy Románia szétesik, 

  • ha lobognak a székely zászlók, 
  • és ha nem éneklik el a román himnuszt mindennap az iskolában, MINDEN sportmérkőzés előtt és minden tévében.
Úgyhogy írtak egy törvényt, ami épp ezeket írja elő – tudósít a Digi24 hírtelevízió.
 
Azért kell az iskolában mindennap elénekelni a himnuszt, hogy minden gyerek tanulja meg, és ismerje a himnusz fontosságát, amely minket nemzetként meghatároz – indokolta a törvényjavaslatot Petru Movilă független képviselő a hírtévének.
 
Mivel jelenleg a román himnuszt csak nemzetközi sportmérkőzések előtt kötelező lejátszani, ha a törvényt megszavazzák, akkor minden helyi, országos és nemzetközi meccs előtt le fogják játszani.
 
A honatyák a tévéfüggőkre is gondoltak: előírják minden csatorna számára, hogy a reggeli műsorkezdés előtt és az éjszakai műsorzárás után játsszák le a himnuszt úgy, hogy közben a román zászlót mutatják, amire felírják: Románia Nemzeti Himnusza.
 
A 60 honatya még mindig megbotránykozik a székely zászlón, ezért a törvényük megtiltaná, hogy a román zászló mellé olyan állam zászlaját tűzzék ki, amelyet Románia nem ismert el, illetve olyan nemzeti régióét, amely a területi szegregációért küzd. Petru Movilának az fáj, hogy „nacionalista és szegregacionista egyesületek saját zászlót alkottak, és ahelyett, hogy az ország területén szervezett megnyilvánulásaikon a román zászlót lengetnék, másféle lobogókat tűznek ki”.
 
A törvény először a képviselőház asztalára kerül majd.

Hirdetés