Végleges: Fancsali Ernő az EMNP kolozsvári polgármesterjelöltje

Rendszeren kívüli politikusnak tartja magát, ezért úgy véli, hitelesebben képviselheti a közösség érdekeit.
Hirdetés

Az Erdélyi Magyar Néppárt országos elnöksége beleegyezett, hogy Fancsali Ernő legyen a párt polgármesterjelöltje Kolozsváron.

Az EMNP kolozsvári szervezetének elnöke úgy gondolja, kompromisszumok nélkül, hitelesen képviselheti a közösség ügyeit, mivel „rendszeren kívüli” politikus, aki nem vett részt az elmúlt 25 év politikai csatározásaiban. „Nem vagyok tenyésztett politikus, akit hosszú évek során neveltek ki a pártérdek szolgálatára. Eddig többnyire civil aktivistaként végeztem munkámat, s akkor szerzett tapasztalatomat polgármesterjelöltként, majd tanácsosként is kamatoztatni szeretném” – nyilatkozta Fancsali szerdai sajtótájékoztatóján.

Fancsali szerint azért van szükség az önálló indulásra, mert az RMDSZ politikusai elutasították az összefogásra vonatkozó többszöri megkeresésüket. „A bejutáshoz szükséges 5% eléréséhez – az előre várható 45%-os részvételi arány mellett – legalább 6 000 szavazat begyűjtését tűztük ki célul. Ki kell mondjuk, változtatni csak úgy lehet, ha nem szavazunk olyan pártra, amely akár egy korrupt politikust is soraiban tudhat” – jelentette ki.

Fancsali önálló indulásához legkevesebb 2800 támogató aláírást kell begyűjtsön a Néppárt, s ezt a munkát – a tavaly megkezdett konzultáció folytatásával együtt – már elkezdték.

Hirdetés