U-talanították Kolozsvár helységnévtábláját az U-sok

Ki sem néztük belőlük ezt a páratlan kreativitást.
Hirdetés

Aki nyitott szemmel jár-kel Kolozsvár utcáin, annak aligha kerülhette el a figyelmét, hogy az „U” focicsapat drukkerei március 10-én tüntetést szerveznek  a csődközeli helyzetben lévő, másodligás csapatuk megmentésére. Buszokon, oszlopokon, és minden leragasztható felületen hirdetik a Ha nem lenne az U… címmel beharangozott eseményt, és nem riadnak vissza a gerillaakcióktól sem. Keddről szerdára virradóan például Kolozsvár Bács felőli helységnévtáblájának estek neki: letakarták az „U” betűket az egynyelvű Municipiul Cluj-Napoca feliraton, és ráragasztották a Ha nem lenne az U… feliratú bannert.

A numaiu.ro oldalon közzé tett fotóhoz magyarázatot is hozzáfűztek: szerintük Kolozsvár az „U” nélkül értelmét veszti, és ha a Cluj (Kolozsvár) szóból kivesszük az „U” betűt akkor értelmetlen, a „szemet és a lelket zavaró” betűk halmaza lesz.

A rendőrség képviselői a Vocea Transilvaniei-nek elmondták:  nem indítottak eljárást az ügyben, ugyanis senki nem tett feljelentést. A bannert, illetve az „U” betűkre ragasztott papírokat viszont eltávolították. 

 

 

Hirdetés