Borboly Csaba Csíkszereda polgármestere lenne

És nagyon szeretné, ha lennének versenytársai. De ha Ráduly Róbert is jelentkezne, ő azonnal visszalép. Hamarosan felkeres minden csíkszeredait.
Hirdetés

 Aláírásgyűjtésbe kezd Borboly Csaba, Hargita megye tanácsának elnöke, hogy induljon a csíkszeredai RMDSZ előválasztásán, ahol eldől, kit indít a Szövetség Csíkszereda polgármesterének a júniusi önkormányzati választásokon. Borboly ezt ma, március 8-án jelentette be, az előválasztási jelentkezés határideje március 15.

Borboly úgy véli, biztosítani tudja azt az erőt, optimizmust és lehetőséget, amelyre Csíkszeredának, egy szerinte gazdátlanul és bizonytalanságban hagyott, 37 ezres városnak szüksége van. Szerinte itt kényszerhelyzet állt elő (Ráduly Róbert polgármester lemondott, amikor vád alá helyezte a Korrupcióellenes Ügyészség, azóta Antal Attila és Szőke Domokos alpolgármester irányítja a várost), de ha jelentkezne Ráduly Róbert az előválasztásra, és össze is tudná gyűjteni a szükséges aláírásokat, akkor ő visszalép – ígérte a sajtótájékoztatóról beszámoló közlemény szerint.
 
Borboly Csaba viszont maga is bűnvádi eljárás alatt áll az egyik megyei út felújítási munkálatainak törvénytelen jóváhagyása miatt. Ügyében már több tárgyalási forduló is lezajlott előbb a marosvásárhelyi, majd a csíkszeredai bíróságon, ítélet egyelőre még nem született.
 
Azért is indulna a polgármesteri tisztségért, mert a közvetlen kapcsolattartás híve (a polgármestert a polgárok választják meg, a tanácselnököt idén már a megválasztott tanácsosok), és arra számít, az aláírásgyűjtés és a kampány során valós vitákban, érvek ütköztetésében vehet részt. Házról házra jár majd, személyesen fogja gyűjteni az aláírásokat és információt arról, mely problémák foglalkoztatják leginkább a csíkszeredaiakat. „Igyekszem minden csíkszeredait felkeresni június 5-ig” – mondta.
 
Úgy véli, ma már nem a nagy infrastrukturális beruházásokra van szükség városon, ezek megtörténtek az eddigi választási ciklusok alatt, hanem a fiatalok erőteljes elvándorlásának megállítására, hogy a város a térség és a megye húzóereje lehessen.
 
„Csíkszeredát Székelyföld lelki központjává kell tenni, ebben fő szerepe a Kárpát-medence leglátogatottabb katolikus kegyhelyének, Csíksomlyónak van. 2018-ban nagy valószínűséggel Romániába látogat Őszentsége Ferenc pápa, azon kell dolgoznunk, hogy eljöjjön hozzánk” – utalt egyik várható kampányígéretére Borboly.
 
Ami a megyei tanácsot illeti, szerinte ott olyan csapat dolgozik, amely nélküle is képes továbbvinni az elkezdett programokat az RMDSZ csapatával együtt. Úgy véli, a város és a megyei is nyerne abból, ha őt választanák meg Csíkszereda polgármesterévé.

Hirdetés