Újabb állomásához érkezett az Igazi Csíki-Heineken sörháború

Vigyázó szemetek Marosvásárhelyre vessétek!
Hirdetés

A Marosvásárhelyi Táblabíróságon lesz ugyanis a Heineken holland multinacionális cég contra csíkszentsimoni Igazi Csíki Sörmanufaktúra közötti romániai peres eljárás következő tárgyalása – mégpedig március 3-án, azaz csütörtökön, azaz holnap.

A csíkszentsimoni gyártó közleménye szerint a Heineken a már megítélt, több mint tízezer lejre rugó perköltséget sem fizette meg az Igazi Csíki Sör részére. A közlemény idézi Lénárd Andrást, a cég tulajdonosát, aki úgy tudja, az ügyben az Európai Védjegyhivatal az illetékes, nem a Marosvásárhelyi Táblabíróság, ennek ellenére, reménykedve tekintenek a következő tárgyalás elébe, mert bíznak abban, hogy „Románia  jogszolgáltató szervei a gyakorlatban is elkötelezettek lesznek a jog és az Európai Uniós szabályozások mellett”.

Mint ismeretes, az Igazi Csíki és a Heineken közti, meglehetősen zegzugos pereskedés 2014 decembere óta zajlik. A holland multi azért perelte be a székelyföldi sörmanufaktúrát, mert szerintük az Igazi Csíki Sör márkanév megtévesztően hasonlít a Heineken csíkszeredai sörgyárában palackozott Ciuc Premium márkanevéhez.

Hirdetés