Kiadó a nagyváradi vár!

Ön nagyváradi, vagy esetleg Váradon is tevékenykedni kívánó vállalkozó, és szeretne patinás, történelmi környezetben szolgáltatni? Akkor lehet jelentkezni.
Hirdetés

A nagyváradi helyi közgyűlés elfogadta azt a határozat-tervezetet, melynek értelmében árverésre bocsátják a várban még üresen álló helyiségeket, illetve amelyik megállapítja a kikiáltási árakat. Az antikvárium működtetésére havi két lej/négyzetméteres árról indul a licit, régiségbolt működtetése esetén a kikiáltási ár havi 4 lej/négyzetméter. Vendéglátóipari egységek – bárok, éttermek – üzemeltetése esetén a kikiáltási ár havi 21 lej/négyzetméter lesz.

A helyiségeket minimum öt évre adná koncesszióba a város további öt évre szóló szerződéshosszabbítás lehetőségével, és mivel a lehetséges üzemeltetőknek komoly befektetéseket kell majd eszközölniük, ezért a koncesszió első két évében jelentős kedvezményt nyújt a város a beruházóknak. Az árverésen nyertes vállalkozók az árverés eredményeképpen megállapított bérleti díjnak csak a felét kell majd kifizetniük az első két évben.

Hirdetés