A medgyesi ebek réme nem hagyja magát

Kutyák hangszálait kioperálni nem ér. És bezáratni őket a házba?
Hirdetés

Amint azt megírtuk, Ioan Ciulea, a Dan Diaconescu-féle Nép Pártjának (PPDD) medgyesi önkormányzati képviselője azzal az igen eredeti javaslattal állt elő idén februárban, hogy a neveletlen, hatra-vakra ugatérozó ebek hangszálait operáltassák ki, és akkor majd csend lesz a városban. Meg rend. Valamilyen fura ok miatt a javaslatot elvetette a tanács.

Ciulea tanácsos úr azonban nem hagyja magát. Vadonatúj határozattervezetének értelmében a pofátlan ebek tulajdonosai kötelesek este tíz és reggel hét óra között a házban tartani a négylábúakat. Hétvégéken ugyanez a szabály, csak éppen reggel kilenc óráig tart a háziőrizet. A házban üvölthet a sok kutya, mert attól még a szomszédok elvileg nyugodtan alusznak.

Aki pedig nem tartja be a játékszabályokat, öt- és tízezer lej közötti pénzbírságot is kaphat ajándékba. Sőt, a negyedik bünti után elkobozhatják a zajongó emlőst.

Ioan Ciulea megjegyezte, hogy neki is van egy kutyája, amit (akit?) az udvaron tart, ám ez az eb „civilizált”, „normális” és „intelligens”. Értsd tehát, akinek hülye a kutyája, az éjszakára alakítsa át otthonát kutyaházzá. Dixit! Kíváncsian várjuk, mit szól a dologhoz a medgyesi városi tanács.

Hirdetés