Elkapták a román szexgurut, akit az Europol is körözött

A kiskorú megrontásáért hat évre ítélt spirituális vezetőt Franciaországban fogták el.
Hirdetés

Éppen nemrég számoltunk be arról, hogy az Európai Unió bűnüldöző szervei összeállították a kontinens legkeresettebb bűnözőinek listáját, amelyre a 63 éves Gregorian Bivolaru, a Spirituális Integráció az Abszolútumba (MISA) elnevezésű vallási mozgalom egykori vezetője, a meztelen jógázás népszerűsítője is felkerült.

A román férfit többek között prostitúcióra való felbujtással, kiskorúak megrontásával, közszemérem elleni bűncselekménnyel, szervezett bűnözői csoport létrehozásával, embercsempészettel, nacionalista, sovén és fasiszta propaganda terjesztésével vádolják. 2002 és 2004 között a Magnus Aurolsson álnéven ténykedő férfi jógaoktatóként és a MISA vezetőjeként kiskorú lányokat toborzott maga köré kifejezetten azzal a szándékkal, hogy szexuálisan kizsákmányolja őket.

Megvádolását, illetve elfogását nehezítette, hogy világszerte számos követője volt a szexuális szabadságról alkotott deviáns tanainak. 2013-ban ítélték el először: akkor hat év letöltendő börtönbüntetésre kapott kiskorú megrontása miatt.

A férfit azóta nem sikerült kézre keríteni. Korábban a stockholmi hatóságok a Romániában ellene megfogalmazott vádak miatt politikai menedékjogot biztosítottak számára. Elfogásában a román rendőrséget a francia hatóságok segítették. 

Munkásságáról több dokumentumfilmet is forgattak. 

Hirdetés