Johannis magyarázkodik Antena-ügyben

Megértette azoknak az üzenetét, akik elhagyták a Facebookon – állítja. Negyvenezer rajongót veszített négy nap alatt.
Hirdetés

 „Világosan megértettem az üzenetet, amelyet az elmúlt napokban kaptam a Facebookon keresztül” – írta szombat hajnalban Klaus Johannis államfő említett közösségi hálón működő hivatalos oldalára. Itt ugyanis több mint negyvenezer rajongót, lájkolót veszített február 17. estéjétől a facebrands.ro statisztikái szerint.

Konkrétan azóta, hogy 17-én délután kérdésre válaszolva azt mondta, a sajtószabadságot nem lehet korlátozni banális adminisztratív okokból, ezt pedig nagyon sokan úgy értelmezték, hogy az Intact médiatröszt cégeit védi a jogerős bírósági ítélettel szemben, amely az államnak ítélte a székházat, ahol azok működnek abban a perben, amelyben tíz év börtönbüntetést kapott Dan Voiculescu volt politikus, üzletember az élelmiszerbiztonsági intézet ingatlanjainak törvénytelen privatizációjáért.
 
Johannis most a Facebookon kijelentette, nem védett és soha nem védene senkit a törvénnyel szemben. Meggyőződése, hogy Románia jogállam, ő legalábbis mindent megtesz, hogy az legyen, de arról is meg van győződve, hogy a szólásszabadság, a tájékozódáshoz való jog és a sajtószabadság a legértékesebb dolgok azok közül, amelyeket a ’89-es forradalommal vívtunk ki, és szükséges erre figyelmeztetni mindig, ha nem is a szándéka, de akár csak a lehetősége is felmerül ezek elnyomásának.
 
Nem híve ennek a médiatrösztnek, az ide tartozó Antena tévécsatornáknak, írta az államfő emlékeztetve rá, hogy a 2014-es elnökválasztáskor az Antena csatornák épp hogy ellene kampányoltak.

Hirdetés