Ismét a parlament elé citálnák Cioloşt

Most egyes prefektusok menesztése miatt perzsáztatnák a kormányfőt Tăriceanu maradék liberálisai.
Hirdetés

A szenátus elé citálná Dacian Cioloş kormányfőt az ALDE néven liberálisokba olvadt konzervatívok társelnöke, Daniel Constantin. A volt konzervatív pártelnök most a prefektusok leváltása miatt számoltatná el a kormányfőt, pontosabban a leváltások kritériumára kérdezne rá, áll Constantin mai közleményében.

Daniel Constantin ugyanis úgy véli, a leváltások és kinevezések politikai alapon történtek, ezzel a kormányfő az elnöki pártnak nevezett PNL-nek szeretne kedvezni az idei választásokon, és ezzel politikai válságot idéz elő.
 
A kormány csütörtökön kilenc megyében cserélte le a prefektusokat jobbára az illető megyében addig alprefektusi tisztséget betöltő személyekre. A kormányszóvivő szerint a személycseréket a teljesítmény indokolta, illetve az, hogy néhány prefektus már bejelentette, indulni szeretne a nyári önkormányzati választásokon.
 
Cioloş épp szerdán adott számot a szenátusban az adóhatóság felszólításáról, amellyel az Intact médiatröszt egyes cégeit költöztetnék ki a vállalatcsoport ingatlanjából, amely másfél éve állami tulajdonba került egy jogerős bírósági végzés következményeként.

Hirdetés