Előválasztást rendeznek Csíkszeredában

Nem botrányt akarnak, ott az előválasztás hagyomány. Lehet jelentkezni polgármesternek.
Hirdetés

Március 1-15. között lehet jelentkezni az RMDSZ csíkszeredai előválasztására, ahol a polgármester-jelöltet és a tanácsosjelölteket is kiválasztják a június 5-i önkormányzati választásokra – írja a Székelyhon portál. Az állóurnás előválasztásokat április 10-én tartják, a tervek szerint Csíkszeredában tíz körzetben lehet majd voksolni. 

A polgármester-jelöltekről azután lehet majd tudni, hogy lezajlik a jelöltállítási procedúra. Ha csak egyetlen jelölt jelentkezik az előválasztásra, akkor már március 16-án tudni lehet, ki fog indulni a Szövetség színeiben Csíkszereda polgármesteri székéért – nyilatkozta a portálnak Füleki Zoltán alpolgármester, az RMDSZ városi szervezetének elnöke. 
 
Ha többen is jelentkeznek, akkor megtartják az előválasztást, és azután jelentik be a jelölt nevét, hogy véglegesítették az előválasztás eredményét. A portál úgy értesült, Fülöp Árpád Zoltán önkormányzati képviselő lehet az egyik polgármester-jelölt, de ő a jelöltségéről szóló információt pletykának nevezte.
 
Az alpolgármester szerint a jelöltállító előválasztásnak Csíkszeredában már jól bejáratott hagyománya van, és el szeretnék kerülni az ezzel kapcsolatos botrányokat, mint amilyenek Marosvásárhelyen vagy Székelyudvarhelyen zajlottak. 
 
Marosvásárhelyen rendkívül alacsony részvételű előválasztáson választották meg Soós Zoltánt a magyar politikai szervezetek közös polgármester-jelöltjének, majd Soós bejelentette, az RMDSZ színeiben indul a nyári megmérettetésen. Mire épp az RMDSZ ügyvezető elnöke, Kovács Péter válaszolta azt, hogy Soós ne igyekezzen a Szövetség ernyője alá, a marosvásárhelyi összefogás fontosabb.
 
Udvarhelyen pedig épp ma fújták le az előválasztást, mivel arra egyedül csak Arros Orsolya jelentkezett, Bunta Levente jelenlegi polgármester visszalépett. Mi több, Buntát menesztették a városi RMDSZ éléről is. Mindez természetesen nem zárja ki, hogy függetlenként ismét megpályázza a polgármesteri tisztséget a június 5-i önkormányzati választásokon.

Hirdetés