Öt percre csökkent a látogatási idő a székelyföldi kórházakban

De nem az egészségügyi kártya a ludas. És nem is Bogdan Diaconu. Hanem a grippa!
Hirdetés

Sajnos az a helyzet, hogy Hargita megyében négy grippás megbetegedést diagnosztizáltak – ezek közül két esetben azonosították a H1N1 vírust -, a virózisok és légúti megbetegedések száma pedig ugrásszerűen megnőtt. Ezért aztán a Hargita megyei Közegészségügyi Igazgatóság kiadta a parancsot: csökkenteni kell a kórházi látogatási időket, írja az Agerpres.

A csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház ügyvezetője, Dr. Demeter Ferenc bejelentette, hogy péntektől kezdve tilos a beteglátogatás a pneumológiai és fertőző osztályon, a többi osztályokon pedig öt percre csökkent a látogatási idő. A szakember a látogatók megértését kéri, tekintettel a kettős fertőzésveszélyre: a látogatók is megbetegedhetnek, de a bent fekvő betegek is további fertőzéseket kaphatnak „ajándékba” a látogatóktól.

A székelyudvarhelyi Városi Kórház ügyvezetője, Dr. Lukács Antal bejelentette, hogy az ötperces látogatási idő náluk is érvénybe lépett, továbbá tilos a bejárás a légúti megbetegedéses tünetekkel érkező látogatóknak, azok pedig, akik átmennek a szűrőn, egyszer használatos maszkokat kapnak a kórtermekbe való belépés előtt. Ezen kívül minden látogatónak kezet kell mosnia belépés előtt, illetve kilépés után.

Igen, tesszük hozzá, rendnek kell lennie, ha baj van. De jó lenne, ha sikerülne megőrizni a rendet akkor is, ha nincs baj.

Hirdetés