Megbírságolták a tévét: a teniszcsillag szexuális életét taglalták

Pontosabban annak hiányát. Kicsit sokba fájt Simona Halep magánélete az Antena Stars adónak.
Hirdetés

Az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) tetemes összeg kifizetésére kötelezte az Antena Stars tévéadót, mert egyik műsorukban a román teniszcsillag, Simona Halep magánproblémáiról és – ezzel összefüggésben – nemi életéről értekeztek a meghívottak.

A 30 ezer lejes büntetést azért kapták, mert az Agentul VIP című talkshow január 20-i adásában – amely a meglehetősen enyhe 12-es korhatárkarika alatt fut – a műsorvezető, Cristian Brancu, egy pszichológus szavaira hivatkozva azt fejtegette, hogy a magánélet rányomja bélyegét a teniszezőnő teljesítményére. Eszerint Halepet túlságosan leköti a karrierje: „24 évesen, ha nincs rendszeres szexuális élete, annak megmutatkoznak a pszichikai és fizikai hatásai”, „a levezetetlen energiák miatt összegyűl a feszültség”, „a természetet nem lehet féken tartani”.

A CNA indoklása alapján a műsor – az Antena Stars több másik műsorával együtt – megsértette Simona Halep magánélethez való jogát, Radu Herjeu, a tanács egyik tagja szerint nem normális, hogy egy tévéadó reggeltől estig egyes személyek magánéletével foglalkozik, különféle obskurus források alapján.

Hirdetés