Tőkés ismét összehívta a Kárpát-medencei Autonómia Tanácsát

Áttekintik és számbaveszik az autonómia ügyét.
Hirdetés

A Tőkés László elnökölte Kárpát-medencei Autonómia Tanácsának legutóbbi ülésére 2014 júliusában, Bálványosfürdőn került sor. Időszerűvé vált tehát a Kárpát-medencében azóta történtek értékelése, az autonómia ügyének számbavétele a tagszervezetek beszámolója alapján, az európai, nemzetközi helyzet áttekintése az autonómiaküzdelem vonatkozásban – tájékoztat az erről szóló közlemény.

Az ülést pénteken, február 12-én tartják a budapesti Magyarság Házában. Napirendjén szerepel Szili Katalinnak, az autonómiakoncepciók összehangolásáért felelős miniszterelnöki megbízottnak a beszámolója, Csóti György igazgató tájékoztatója a Kisebbségi Jogvédő Intézet munkájáról vagy a KMAT kisebbségvédelmi monitoring-rendszerének a működése.

A KMAT 2004. június 16-án alakult meg Nagyváradon, több határon túli magyar politikai és polgári szervezet társulásával. Az alapítók célja az volt, hogy olyan fórumot hozzanak létre, amely lehetővé teszi a Kárpát-medencei magyarság autonómiatörekvéseinek egységes képviseletét.

A KMAT ülésének házigazdája a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága.

Hirdetés