Hajdú-bihari és partiumi vásárszövetség alakult

Hogy egységesen népszerűsítsék a régió termékeit.
Hirdetés

Vásárszövetségbe tömörülnek hajdú-bihari és partiumi települések; az erről szóló szándéknyilatkozatot szombaton Derecskén, az első hajdú-bihari téli vásár megnyitóján írták alá a települések vezetői.

Pajna Zoltán (Fidesz-KDNP), a kezdeményező Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte: olyan hajdúsági, bihari és érmelléki települések fognak össze magas minőségű, kézműves termékeik rendszeres bemutatására, amelyek egykor egységes magyar gazdasági övezethez tartoztak a Kárpát-medencében.

A vásárszövetség keretében egyre több helyi gazdának nyílik majd lehetősége, hogy portékáit megismerjék a régióban – tette hozzá.

A szándéknyilatkozatot a hajdú-bihari önkormányzat mellett tizennégy, köztük négy határon túli település önkormányzati vezetője írta alá.

Hirdetés

Ellátta kézjegyével a dokumentumot Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter is, aki fontosnak nevezte és támogatásáról biztosította a hagyományos magyar értékek mentén történő együttműködést.   

Szabó Ödön, RMDSZ paralamenti képviselője is a hagyományokon alapuló kapcsolatok bővítésére ösztönözte a térségbeli településeket.

Derecske főterén – a nyolcadik alkalommal megrendezett városi disznótorral egy időben – kínálják kézműves termékeiket szombaton az első hajdú-bihari téli vásárra érkezett árusok.

Hirdetés