Visszavonul Kovászna polgármestere

Nem indul újabb mandátumért az idei helyhatósági választásokon Thiesz János, Kovászna város polgármestere.
Hirdetés

Személyes okokból döntött úgy, hogy visszavonul a közéletből – nyilatkozta Thiesz János polgármester a Krónikának. A személyes ok a nemrég megszületett unokája: Thiesz több időt szeretne tölteni most már a családjával, mint Kovászna város gondjaival.

Thiesz János 2008-ban Lőrincz Zsigmond egykori elöljáró mellett kezdett dolgozni alpolgármesterként, majd Lőrincz halála után folytatta a közösen megkezdett projekteket. Thiesz úgy érzi, 8 év alatt sikerült megváltoztatni a fürdőváros arculatát: 16 utcát korszerűsítettek, kicserélték a vezetékeket, és felújították zöldövezeteket.
 
A Krónika értesülése szerint Gyerő József kovásznai tanácsos méretkezne meg az RMDSZ színeiben, de ő úgy nyilatkozott: a szövetség még nem hivatalosította a jelöltek listáját. Az eddigi információk alapján Lázár Kiss Barna újra megméretkezik Baróton, Bokor Tibor pedig Kézdivásárhelyen, és bár Antal Árpád még nem hozta nyilvánosságra döntését, de Tamás Sándor megyei tanácselnök szerint három városban indul a jelenlegi polgármester, ebbe pedig beletartozik Sepsiszentgyörgy.

Hirdetés