Azt a kevés zöldet is elvennék a kolozsváriaktól

Pár hétvégi házért nem érdemes az egész Bükköt feláldozni. Ha Ön is így gondolja, írja alá a civilek petícióját.
Hirdetés

Kolozsvár 2014-ben elfogadott, jelenleg is érvényes városrendezési terve értelmében tilos az építkezés a Bükk-erdőben. Ennek vetne véget egy kezdeményezés, mely ismét beépíthető területté nyilvánítaná a Kolozsvár „tüdejeként” számon tartott Bükköt, a természetvédelmi övezettel együtt. A testület február 4-én szavaz a városrendezési terv módosításáról.

A civileknek is van azonban hozzáfűznivalójuk a tervhez: az SOS Kolozsvár petícióval próbálja jobb belátásra bírni az illetékeseket. A Mondj nemet a Bükk-erdő és a kolozsvár-környéki mezők pusztítására! címmel indított petíciót kedd délutánig mintegy 1800-an írták alá. A civilek felhívják a figyelmet, hogy a Bükk-Malomvölgy biztosítja az egész város számára a friss levegőt, a gyümölcsösök pedig megakadályozzák a földcsuszamlást. Attól tartanak, hogy az egyre növekvő ingatlanpiac nyomásának engedve az építkezések újbóli engedélyezésével a közkedvelt kirándulóhely tíz éven belül lakóteleppé válna. A Bükk megmentése közérdek, melyet nem írhat felül semmilyen magánérdek – figyelmeztetnek a beadványban.

A képviselő-testülethez is eljuttatott petícióban azt kérik a helyi tanácsosoktól, hogy ne szavazzák meg a városrendezési terv módosítását.

Hirdetés