Itt az új román csodafegyver!

És agyő, ócska Kalasnyikov!
Hirdetés

Az economica.net oldal által idézett román hadügyi források szerint a román hadsereg fegyverállományát képező Kalasnyikovok hamarosan múzeumba kerülnek. Ugyanis román tervezésű és gyártmányú támadófegyverekkel cserélik ki őket. Az új gépkarabélyokat természetesen a legendás kudzsiri fegyvergyárban állítják elő.

Az 5,56-os kaliberű román támadó fegyvert jelenleg éppen tesztelik, de hamarosan legyártanak belőle 60.000 darabot, és akkor lesz majd nemulass.

A gépkarabélyról egyelőre annyit lehet tudni, hogy szélsőséges hőmérsékleten és nedvességben is simán működik (vagyis lő), rá lehet szerelni egy 40 mm-es gránátvetőt, taktikai fényszórót, lézert és különböző célzóberendezéseket. A fegyver 30 golyós tárral rendelkezik, a cső élettartama 15.000 leadott lövés. Továbbá 2-3 golyós rövid sorozatok leadására is képes, és négy teljes kilót nyom. És persze jobbkezesek és balkezesek is gond nélkül használhatják.

Na kérem, ez tehát a jövő. Kíváncsiak vagyunk, jobbá válik-e a fegyvertől a román hadsereg. Illetve arra is, mikor jelenik meg az egyelőre „névtelen” fegyver a Counterstrike típusú számítógépes játékok arzenáljaiban.

Hirdetés

És hát addig is, gyászoljuk közösen a Kalasnyikovot ezzel a nótával:

 

Hirdetés