A közös kolozsvári jelöltállítást sürgeti az EMNP

Január 29. után önálló listát állítanak, ha az RMDSZ nem hajlandó tárgyalni.
Hirdetés

Az RMDSZ politikusai tegyenek meg mindent azért, hogy a magyar közösség közös polgármesterjelöltre és tanácsosi jelöltlistára, megye szinten pedig közös megyei listára szavazhassanak az idei önkormányzati választásokon – javasolta hétfőn Soós Sándor, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) Kolozs megyei elnöke és Fancsali Ernő, a kolozsvári EMNP-szervezet elnöke.

A Néppárt már korábban felvetette a három magyar párt közös jelöltlistájának, illetve közös kolozsvári polgármesterjelöltjének ötletét, hétfői közleményük apropójául az szolgál, hogy az RMDSZ Kolozs megyei szervezete január 18-án 16 óráig várta azoknak a jelentkezését, akik a szervezet színeiben indulnának a polgármester-választáson.

Az RMDSZ helyi vezetői korábban bejelentették: január 29-én titkos szavazással választják ki a kolozsvári polgármesterjelöltet a jelentkezők közül.

„Jogos elvárásunk, hogy az RMDSZ saját pártérdekeit ne helyezze közösségünk érdekei elé, s felelős politikusokként fogadják el felkérésünket a választásokat megelőző tárgyalások megkezdésére” – írják a közleményben.

Leszögezik: az EMNP kész önálló listát és polgármester-jelöltet indítani, ha az RMDSZ helyi vezetői január 29-éig nem mutatnak hajlandóságot a tárgyalásra.
 

Hirdetés