Így dolgoznak meg képviselőink az extranyugdíjért

Vajon ki a hiányzási lista vezetője?
Hirdetés

Van egy oldal, a multumesc.ro, amit civilek készítettek és amely automatikusan összegzi a parlamenti képviselők munkahelyi jelenlétét. Úgy működik, hogy a képviselőház honlapján hozzáférhető nyilvános adatok alapján megmutatja, hogy a képviselők jelen voltak-e az alsóházi szavazásokon. Konkrétan azt összesíti, hogy egy-egy képviselő a szavazásokon megnyilvánult-e igennel vagy nemmel, illetve tartózkodással, vagy nem. Ez utóbbi nyilván szigorú értelemben nem jelenti azt, hogy nem voltak jelen, hiszen egy képviselő ott lehet az ülésen anélkül is, hogy valahogyan szavazna, de gyakorlatilag mégis csak azt mutatja: a honatya nem volt jelen.

A multumesc.ro csak a képviselőházi adatokat dolgozza fel, hiszen – mint írják – a szenátus honlapja műszakilag annyira silány, hogy a nagyszámú oldallekérdezés megbénítaná a honlapot.

Az oldal 30 és 90 napos, valamit egy éves lebontásban mutatja a hiányzások arányát, illetve a teljes mandátumra is kiszámolja.

Az összes frakcióra keresni lehet, mi az RMDSZ parlamenti képviselőinek hiányzási arányát mutatjuk alább, a teljes jelenlegi mandátumra számolva.

Érdekes, hogy a legtöbb hiányzást felhalmozó képviselő Antal István, aki nemrég azt bizonygatta, hogy a törvényhozók megérdemlik az extranyugdíjat, mivel az ország fejlesztésén fáradoznak.

Hirdetés

 

Hirdetés