Hahó, Németország, vége a Csipkerózsika-álomnak!

Ha most sem sikerül felébredni, akkor nagyon mélyen van a baj az agyban.
Hirdetés

Köln cezúrát jelent. Egy bomba hatásával érnek fel azok a szexuális bántalmazások, melyeket szilveszter éjszakáján fiatal muzulmánok követtek el számos nő ellen. Ez nagyon veszélyes, figyelmeztet Volker Wagener.

Részegen és a sötétség védelmében beletúrtak a szoknyák alá és a blúzokba. Köln központjában és tömegesen. A tettesekkel kapcsolatosan nincsenek kételyek. Fiatalok voltak, araboknak és észak-afrikaiaknak néztek ki. A menekültekkel kapcsolatos vita minden bizonnyal eszkalálódik. A közösségi hálózatokon elszabadult a pokol. A közvélemény csak nagy késéssel értesült a szexista túlkapásokról. És nem a rendőrségtől, hanem az áldozatul esett nőktől. Panaszaik révén váltak ismertté ezek az incidensek, melyek jelentősen veszélyeztetik a társadalmi békét.

A kölni dóm előtt történtek beleillenek a közbeszédet uraló menekülttémába. A német társadalom emiatt megosztottabb, mint valaha. A tettesek földrajzi származása és cselekvési módszere, a falkában támadás olajként hat a tűzre a felizgatott társadalomban.

A történelmi 2015-ös év után már csak ez hiányzott Németországnak. Több mint 1,1 millió menekült szerint Németország annyira különleges ország, hogy alig egy év alatt minden áron el akartak oda jutni. A szövetségi kormány hónapok óta azzal kínlódik, hogy a társadalmon belül helyreállítsa a harmóniát. A nyitott társadalom támogatóinak a látens vagy éppenséggel leplezetlen idegengyűlölet táborából érkező támadásokkal szemben kell védekezniük. A kölni incidensek után elképzelhető, hogy a németekben többé nem marad semmilyen szimpátia a menekültek iránt. Ha az idegenekkel szembeni előítéletek megerősítést nyernek, akkor már senki sem veszi figyelembe az általánosítás veszélyeire vonatkozó figyelmeztetéseket. A menekültek és „menedékkérők” elleni kommentárok rendkívül erőszakosak lettek az interneten. Újra divat az idegengyűlölet.

Ki jön valójában Németországba?

Ennek a jelenségnek nem szabad elvonni a figyelmet arról, hogy sokáig nem tudatosult a bűnöző bevándorló kérdése. A menekültek áradatában, természetesen, nemcsak bátor családfők érkeztek. A kölni tettesek fiatal férfiak voltak, mint ahogy a menekültek nagy tömege is az. Nekik másfajta viselkedésük van, az erőszakot legitimáló, a muzulmán világban érvényes maszkulin normák vezérlik őket, és ez nagy gondot jelent Németország számára. Ez a jelenség új elképzeléseket és új tetteket igényel.

A rendőrség túlterhelt

Hirdetés

Ezek között kell legyen a rendőrség megerősítése is. Hogyan lehetséges, hogy több tucat nő segítség nélkül ki legyen téve gonosztevők kénye-kedvének? Egy nagy tapasztalattal rendelkező rendőr elmagyarázta: Már nem bírjuk, a helyzet meghaladja az erőnket, már csak elkönyveljük a bűncselekményeket. A szilveszter éjszakáján történtek miatt valószínűleg senkit sem fognak elítélni, véli a Rendőrség Szakszervezete. Mégpedig azért nem, mert nincs elég ember egy hatékony bűnvádi nyomozáshoz. Ezen sürgősen változtatni kell, mert nem felel meg az itteni új társadalmi helyzetnek.

Kiutasítás! Miért ne?

Nehezen érthető a kiutasítási szabályzat is. Felháborító, hogy a bűncselekményeket elkövető bevándorlókat akkor sem lehet kiutasítani, ha visszaesők. Bárkit kitilthatnak a sarki kocsmából, ha berúg és botrányt okoz. Ha valaki görögtüzeket gyújt a stadionban, szintén kizárható. A menekülteket és a menedékkérőket csak emberölés esetén lehet kiutasítani. A kölni incidensek után egyre kevesebb német érti ezeket a szabályokat.

Hirdetés