Mégis van engedélye az Azomureşnek?

A vállalat azt állítja, pénteken kapja meg az integrált környezetvédelmi engedélyt. Addig próbaüzem folyik.
Hirdetés

Engedély nélkül, az idén életbe lépett környezetvédelmi szabályozásoknak nem megfelelően működik most a marosvásárhelyi Azomureş vegyipari üzem – írtuk meg nemrég a Krónika cikkére hivatkozva. 

Ma azonban a vállalat közleményben tudatta, hogy a Maros Megyei Környezetvédelmi Ügynökség pénteken kibocsátja a működéshez szükséges, integrált környezetvédelmi engedélyt, mivel a vállalat a 2012 óta folyó és 240 millió euróba kerülő modernizálása következtében megfelel az új szabályozásoknak.
 
A vállalati közlemény szerint most próbaüzem folyik, tesztelik az új technológiát a beruházási ütemtervnek megfelelően.
 
Dănuţ Ştefănescu, a Környezetvédelmi Ügynökség vezetője is megerősítette az Agerpres hírügynökségnek, hogy hivatala pénteken bocsátja ki az engedélyt az Azomureşnek, amely bírja az Országos Környezetvédelmi Ügynökség jóváhagyását a technológiai tesztek lefolytatására. Ştefănescu szerint a vállalat most nem folytat termelési tevékenységet.
 
Soós Zoltán, Marosvásárhely RMDSZ-es polgármesterjelöltje szerdán jelezte közleményben, hogy a vegyi kombinát engedélyek hiányában illegálisan működik, és kérte a hatóságokat, hogy az Azomureşt azonnal zárják be.

Hirdetés