Így kell összetépni egy 12 milliós szerződést

… ahogy Hosszú Katinka tette. Videóval!
Hirdetés

Több hetes, sajtónyilvánosság előtti cirkuszra – ha lehet ilyen képzavarosan fogalmazni – tette fel a koronát a világ legjobb úszónőjeként számon tartott Hosszú Katinka, amikor szerdai sajtótájékoztatóján

a kamerák kereszttüzében tépte szét

a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) által felajánlott 12 millió forintról szóló szerződést.

A többszörös világ- és Európa-bajnok versenyző azt mondta, a pénzt elvileg a felkészülésére adná a MÚSZ, de a szerződésben egyetlen kikötés van, vegyen részt a 2017-es budapesti világbajnokság promóciójában.

„Még mindig úgy érzem, hogy az eredményeimmel már kiérdemeltem a támogatást, és nem kéne azt további követelésekhez kapcsolni.

Ezért nem írom alá a szerződést”

– fogalmazott Hosszú Katinka, mielőtt látványosan széttépte volna a papírt.

Hozzátette: két hete sajtótájékoztatóján elmondta, mit kér a szövetségtől, amivel fejleszthetné edzésmunkáját és a regenerációs rutint. Szerinte a MÚSZ feladata lenne az elméleti és technikai háttér biztosítása, követni a legújabb trendeket. A szövetség azonban az erőfeszítéseket megspórolva inkább az egyszerűbb utat választotta: 12 millió forintot ajánlottak neki. „Nem pénzt kértem.

Nem az volt a célom, hogy a saját bankszámlám növekedjen.

Hirdetés

Azt kértem, a szövetség végezze a munkáját. Ezt a pénzt, amit ajánlottak, fordítsák fejlesztésre, ami biztosítja minden úszó folyamatos fejlődését” – nyilatkozott a Vasas 26 éves versenyzője.

Hosszú Katinka elmondta, hogy továbbra is Magyarországot fogja képviselni, de kvázi magánzóként. Kiss László szövetségi kapitány – a felvétel tanúsága szerint – ezt kissé furcsállja és nehezen kivitelezhetőnek tartja, de azért feltűnő, milyen kétségbeesetten próbál kicsikarni egy időpontot az egyeztetésre a világklasszis úszónőtől.

Címlapfotó: Soós Lajos/MTI

Hirdetés