Erdély befagyott

Szinte mindenhol mínusz tíz fok alá süllyedt a hőmérséklet, és szilveszter éjszakáján sem lesz melegebb.
Hirdetés

Fagyos lesz a szilveszter éjszaka is, figyelmeztet az Országos Meteorológiai Hatóság, hó pedig csak vasárnap várható leghamarabb.

Erdélyben akár mínusz 15 Celsius fokra is hűlhet a levegő szilveszter éjszakáján, de mínusz ötnél sehol se lesz melegebb az országban. Havazás egyáltalán nem várható ma éjszaka. 
 
A leghidegebb szokás szerint Hargita megyében lesz, a magasabb pontokon akár mínusz húsz fok is lehet, Csíkszeredában –18 fok valószínű. Bodzafordulón –17 fokra, Brassóban –14 fokra, Marosvásárhelyen –13 fokra, Nagyszebenben –12 fokra, Besztercén és Déván –11-re, Gyulafehérváron –10-re, Szatmáron és Kolozsváron –9-re, Nagybányán és Aradon –8-ra, Temesváron, Váradon és Resicán –7 fokra érdemes számítani.
 
Szilveszter éjszakáján viszont mérséklődik a szél, nem fokozza a fagyos érzetet.
 
Újév napján szép idő lesz sok napsütéssel, de a hőmérséklet csak Temesvár környékén éri el a nulla fokos csúcsot, Erdély nagyrészében fagypont alatt marad.
 
Január 3-ig csak mesterséges havon lehet sízni ebben a minivakációban, másodikán már szállingózhat a hó, de rendes havazásra január 3., 4., és 5. napján lehet számítani.

Hirdetés