Ne egyél az Auchanban

Nemcsak hogy rosszak az ott elkészített ételek, de Konstancán még szalmonellásak is lettek tőle a vásárlók.
Hirdetés

12 személyt utaltak kórházba Konstancán azután, hogy kész ételeket fogyasztott a helyi Auchan hipermarketben. Közülük hatan szalmonellás fertőzést kaptak el, a többieknél nem azonosították a kórokozót. 

A megyei közegészségügyi hatóság 3000 lejre bírságolta a hipermarketet, mert a megengedettnél jóval több baktériumot találtak a konyhai eszközökön, két alkalmazottnál pedig a Streptococcus, egynél a Staphylococcus baktérium egy típusát azonosították. Nekik megfelelő kezelést javasoltak, illetve eltiltották őket az üzlet gasztrorészlegétől.
 
A vásárlók december 23-26. között jelentkeztek a helyi fertőzőkórházban, és kiderült, december 22-24. között fogyasztottak kész ételeket az Auchanban: muszakát sertés- vagy baromfihússal, sült húst szalmakrumplival, pizzát, babot sült kolbásszal. Először otthon kezelték magukat a mentőszolgálat ajánlásai szerint, majd többeket kórházba utaltak. Szerdán már csak egy beteg volt kórházban közülük.
 
A december 26-i ellenőrzéskor a közegészségügyiek 140 kiló kész ételt, illetve nyersanyagot találtak nem megfelelő tárolási körülmények között, ezt kivonták a forgalomból, és 30 ezer lejre bírságolták az Auchant. Elrendelték a gasztrorészleg működésének ideiglenes felfüggesztését is, ez még szerdán sem üzemelt.
 
A húsrészlegen 327 kilónyi terméknek járt le a szavatossága, ezért kétezer lejre büntették a hipermarketet.

Hirdetés