A DNA vizsgálódik a tusnádfürdői kempinget birtokló cég körül

A Tusványos szabadegyetemnek otthont adó kempinget épp felújítják. A korábbi tulajdonos ellen csődeljárás zajlik.
Hirdetés

Vizsgálódik a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) a tusnádfürdői kempinget birtokló cég körül – olvasható az Átlátszó Erdély oknyomozó blog mai cikkében. A DNA az Átlátszó Erdélynek megerősítette: marosvásárhelyi területi irodája dolgozik egy olyan ügyön, melyben a tusványosi kempinget 2013-ban megvásároló TBT RO SA is szerepel.

A kemping korábban egy székelyföldi vállalkozó, Bréda Lukács cégének, az Univers Turist SRL-nek a tulajdonában volt, ez a cég jelenleg csődeljárás alatt van. Az Átlátszó Erdély nem zárja ki, hogy a csődeljárás, illetve a kemping megvásárlása miatt került a DNA célkeresztjébe a TBT RO SA.
 
Az oknyomozó blog célkeresztjébe viszont a kemping felújítása került pár hónappal ezelőtt, mivel megtudta,
  • a nyári szabadegyetemet szervező Pro Minoritate Alapítványnak mindössze egy két és fél oldalas egyedi kérelem alapján juttatott 150 millió forintot a felújításra a Bethlen Gábor Alap,
  • a tervezett faházak túlárazottnak tűnnek,
  • a kivitelezést a Fideszhez, illetve Németh Zsolthoz, a Pro Minoritate Alapítvány elnökéhez közelálló cégre bízták.
 
A szervezők és a tusnádfürdői polgármester már rég fel akarják újítani a kempinget, a tavaly nyári táborig a mosdót sikerült. A kempinget tulajdonképpen csak Tusványos idején hasznosították, a felújítást sokáig a tisztázatlan tulajdonviszonyok gátolták.

Hirdetés