Nagyon nem kell a menekülttábor a szatmáriaknak

Adrian Ştef, a megyei közgyűlés elnöke közölte: mindent megtesznek a tábor létrehozása ellen.
Hirdetés

Nem csupán az RMDSZ ellenzi, hogy menekülttábort hozzon létre a kormány a Szatmár megyei Tasnádon: a megyei közgyűlés elnöke is határozottan kiállt a tervek ellen, amelyek veszélybe sodorhatják a fürdőváros turizmusát. Adrian Ştef Vasile Mitraşca tasnádi polgármester társaságában, a tervezett létesítmény helyszínén foglalt állást a tábor létrehozása ellen.

„Sem én, sem pedig a polgármester nem tudott a belügyminisztérium terveiről, miszerint az egykori csendőrkiképző központban menekülteknek akarnak otthont adni. Sem engem, sem a polgármestert nem kérdezték meg erről! De egyet ígérhetek: bár úgy tűnik, eldőlt, hogy 150 menekültet befogadó központot létesítenek Tasnádon, mindent meg fogok tenni, hogy jobb belátásra bírjam a döntéshozókat!” – közölte a közgyűlés elnöke.

Rámutatott:  túl sok pénzt fektetett be a helyi és a megyei tanács a tasnádi termálstrandba, hogy azt a térség népszerű üdülőközpontjává alakítsák. A menekülttábor létrehozása viszont valószínűleg távol tartaná a turisták egy részét – különösen, hogy a tábor csak néhány száz méterre lenne a turisztikai központtól.

„Az idei szezonban több mint 200 ezer turista fordult meg a tasnádi strandon. A strand közelében rengeteg helyi polgár épített szállodát, alakított ki szálláshelyeket. Nem multinacionális láncok hoteljeiről beszélünk, hanem helyi ember által építtetett szállodákról és helyieknek munkát adó vállalkozásokról. Félő, hogy a menekülttábor létrehozásával csökkenni fog a strand forgalma és ezzel a szállásadóknak is csökken a bevétele” – mondta a polgármester, aki felháborítónak tartja, hogy a tasnádiak véleményét nem kérte ki a belügyminisztérium az ügyben.

Hirdetés

Mint kiderült, a laktanyában a katasztrófavédelem akart kiképzőközpontot létrehozni, a helyi politikusok közölték: ezt az igényt támogatják.

Kép: Szatmár.ro
 

Hirdetés