A zsidózó Toró Tamás lemondását kéri az RMDSZ

Az EMNP-s városi tanácsos nem méltó arra, hogy a brassói magyarságot képviselje – állítja az RMDSZ Brassó megyei szervezete.
Hirdetés

Amint beszámoltunk róla, kocsmai összeszólalkozás alakult ki Sepsiszentgyörgyön egy koncert után, aminek főszereplője Toró Tamás, az EMNP politikusa és Márkos Albert, az Argo zenekar csellistája volt. Az ügy részletei homályosak, mivel mindkét fél ittas állapotban volt. Ami körvonalazódott a sajtónyilatkozatokból, hogy zsidózás és „orbánozás” egyaránt elhangzott, mielőtt a néppártos politikus úgy meglökte a muzsikust, hogy annak kitört egy szemfoga.

Amikor az ügy sajtónyilvánosságot kapott, Toró az RMDSZ politikusaként tűnt fel, mivel az RMDSZ honlapján szerepelt, mint tanácsos. Hogy ez miként volt lehetséges, arra az RMDSZ szerdai hírlevele világít rá, mely Kovács Attila, az RMDSZ Brassó megyei szervezetének elnöke a Brassói Lapoknak adott interjújára hivatkozik.

„Toró Tamás nem RMDSZ-es tanácsos. Toró Tamás 2012-ben az összefogás listáján, az RMDSZ listáján jutott be tanácsosnak a Brassói Városi Önkormányzatba. Abban az időszakban, amikor a tanácsosoknak lehetőségük volt újra megnevezni az általuk képviselt pártot, Toró Tamás, a román politikában bevált szokáshoz híven, az összefogás helyett a saját érdekeit választotta, és az EMNT-t jelölte meg (EMNT = az Erdélyi Magyar Néppárot alapító Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács – szerk. megj.). Azóta nem az RMDSZ képviselőjeként tevékenykedik a városi tanácsban” – szögezi le Kovács Attila.

A hírlevél szerint az RMDSZ Brassó megyei szervezete elhatárolódik Toró Tamástól, és elutasítja erőszakos viselkedését, főleg, hogy nevéhez több ilyen jellegű probléma fűződik.

„Cselekedete elítélendő, nem tanácsoshoz méltó viselkedés, ezért az a meggyőződésünk, hogy Toró Tamás arra sem méltó, hogy tovább képviselje a brassói magyar közösséget” – fogalmaz Kovács, aki lemondásra szólította fel a néppárti politikust.  

Hirdetés