Itt lehet hazai filmeket nézni

Aránylag frisseket, 21. századiakat, főleg az úgynevezett román újhullám termését.
Hirdetés

 A Cinepub.ro oldalon egyre több román filmet lehet megnézni online és ingyen – írja az adevarul.ro. Egész pontosan nem is itt, hanem a YouTube-on, a Cinepub.ro igazából csak műfajok szerint teszi kereshetővé a filmeket: nézhetünk animációkat, kisjátékfilmeket, egész estés filmeket.

Egy-egy alkotásnál a plakátot, stáblistát, rövid szinopszist és az elnyert díjakat tüntetik fel, majd linkkel vezetnek át a YouTube-ra, nem ágyazták be a filmeket a honlapra. A Cinepub csapatát Lucian Georgescu volt filmkritikus vezeti.
 
A filmgyűjtő honlapra csütörtökönként kerül fel egy-egy újabb alkotás. A kínálat most főleg 2005-2012 között készült filmekből áll, jobbára csak Stere Gulea ’80-as években készült filmei jelentik a kivételt. Jelenleg Dan Chişu, Constantin Popescu jr., Paul Negoescu, Tudor Giurgiu, Florin Piersic jr., Anca Damian, Bobby Păunescu, Sinişa Dragin, Andrei Gruzsniczki, Alexandru Maftei, George Dorobanţu, Andrei Gheorghe és Răzvan Rădulescu filmjei közül lehet élvezni jópárat az otthon melegében –legálisan.

Hirdetés