Kosárlabda Eb-t rendez Kolozsvár

No nem egy teljes tornát, hanem a 2017-es Európa-bajnokság egyik csoportjának meccseit láthatjuk majd élőben az új sportcsarnokban.
Hirdetés

Kolozsvár rendezi a 2017-es kosárlabda Európa-bajnokság egyik csoportjának a mérkőzéseit – hirdette ki ma a nyertes pályázókat Münchenben az európai kosárszövetség. Románia még nem rendezett ennyire rangos versenyt kosárlabdában.

A többi csoport meccseit Finnország, Izrael és Törökország látja vendégül, a csoportkörök után a döntő szakaszt Isztambulban rendezik majd.
 
Münchenben a romániai delegáció a hazai kosárlabdaszövetség prominens tagjaiból állt, hozzájuk csatlakozott Emil Boc, Kolozsvár polgármestere.
 
A Román Kosárlabda Szövetség októberben nyújtotta be a pályázatot, a FIBA képviselői a novemberi román-bosnyák női kosármérkőzésen tekintették meg a kolozsvári sportcsarnokot. Az Eb csoportjait januárban sorsolják össze, akkor dől az is, melyik csoport fog Kolozsváron játszani.
 
A kolozsvári sportcsarnok 7200 férőhelyes, valószínűleg mobil lelátókkal fogják tízezresre bővíteni, ez ugyanis az Eb-rendezés egyik feltétele.
 
Már az idei kosár-Eb is több országban játszódott: Franciaország, Németország, Lettország és Horvátország látta vendégül a csoportmeccseket, míg a döntő szakaszt Franciaország rendezte. 2015-ben Spanyolország csapata nyerte az Európa-bajnokságot, Litvánia ezüstérmes lett.

Hirdetés