Ennyiért érdemes kijutni a labdarúgó Eb-re

Nyolcmillió eurót kap minden válogatott, amelyik kijutott a jövő évi focitornára. Az Eb összdíjazása 301 millió euró lesz.
Hirdetés

Nyolcmillió eurót kap mindegyik nemzeti válogatott, amelyik részt vesz a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokságon, köztük Románia és Magyarország válogatottja is, jelentette be pénteken Gianni Infantino, az UEFA főtitkára.

A foci-Eb nyertese 27 millió eurót kasszíroz, a verseny összdíjazása 301 millió euró lesz. 2012-ben ez az összeg még csak 196 millió euró volt, 2008-ban 184 millió euró. Az eddigi Eb-ken 16 csapat vett részt, jövőre Franciaországban viszont már 24 válogatott mérkőzik meg az Európa-bajnoki címért.
 
Minden győzelem egymillió eurót ér, a döntetlenre végződő csoportmeccsek után mindegyik csapat fél-fél millió eurót kap. Másfélmillió eurót kap mindegyik csapat, amely továbbjut a nyolcaddöntőbe, a negyeddöntősök 2,5 millió eurót, az elődöntősök 4 millió eurós bónuszt kapnak. A döntő nyertese nyolcmilliót, az ezüstérmes csapat ötmillió eurós vigaszdíjat kap.
 
Az Eb csoportjait egyébként ma sorsolják ki Párizsban helyi idő szerint este hétkor. A franciaországi Eb nyáron zajlik majd, június 10. és július 10. között.

Hirdetés