Antal Árpád és Tamás Sándor: a hatóságok tisztázzák a Beke-ügyet!

A két háromszéki elöljáró hiányolja a konkrét bizonyítékokat, és úgy véli, a merénylettel vádolt kézdivásárhelyi férfit is megilleti az ártatlanság vélelme.
Hirdetés

Egyre több a megválaszolatlan kérdés – véli a sepsiszentgyörgyi polgármester és a Kovászna megyei tanácselnök. A két háromszéki elöljáró közös közleményben követeli a hatóságoktól, hogy konkrét bizonyítékokkal álljanak elő a sepsiszentgyörgyi zászlóbotrányban és a kézdi terrorügyben. Antal és Tamás – akik jogosnak tartják az emberek felháborodását – azt várják, hogy a hatóságok mutassanak képet arról, hogy az ismeretlen katona emlékműve mellől valóban levették a román lobogót és felhúzták helyébe a székely zászlót, illetve bizonyítékokat arra vonatkozóan, hogy Kézdivásárhelyen valaki valóban terrorcselekményt készített elő. 

„Amennyiben ezt nem teszik meg, tovább erősödik a bizalmatlanság az erdélyi magyarok és a román állam között, valamint tovább romlik a román-magyar viszony is, ami sem a román, sem a magyar közösségnek, sem a román államnak nem lehet érdeke” – fogalmaznak. Továbbá felszólítják a román médiát, hogy fejezze be a „durva manipulációt”. Tisztességes eljárást várnak, mert úgy vélik, Beke István Attilát is megilleti az ártatlanság vélelme. 

„Figyelembe véve azt, hogy a jelenlegi geopolitikai helyzetben ez egy rendkívül bonyolult és kényes kérdés, tájékoztatjuk a nemzetközi közvéleményt és azt kérjük, hogy kísérjék figyelemmel a fejleményeket” – zárják a közleményt. 
 

Hirdetés