RMDSZ: jelöljék ki az egyházak a tanácsosi lista vezetőjét

A szövetség kolozsvári szervezetének vezetői tették ezt a meghökkentő javaslatot.
Hirdetés

Az RMDSZ kolozsvári szervezetének képviselői – Horváth Anna, Vákár István és ifj. Deák Ferenc – pénteken tanácskoztak az erdélyi történelmi magyar egyházak elöljáróival, a megbeszélésen a 2016-os helyhatósági választások kolozsvári vonatkozásait, a magyar önkormányzati képviselet megerősítésének tétjét és lehetőségeit leltározták fel. Az egyházfők hangsúlyozták, hogy a helyi önkormányzati képviselet letéteményeseként, az RMDSZ történelmi küldetése a kolozsvári magyar egyházi, civil és intézményes hálózatot, a lakosságot minél nagyobb mértékben felölelni képes közösségi összefogás megteremtése – tudósít a szövetség közleménye.

Ezért a városi RMDSZ újonnan megválasztott elnöke, Horváth Anna, a Választmánytól kapott mandátuma jegyében felkérte az erdélyi történelmi magyar egyházak vezetőit, hogy jövő év elejéig tegyenek javaslatot az RMDSZ kolozsvári városi tanácsosi listavezetőjének személyére.

„Alig félévvel a jövő évi választások előtt, szembe kell néznünk a kolozsvári magyarság körében is erősödő kiábrándulással, a politikával szembeni általános bizalmatlanság növekedésével. Meggyőződésem, hogy a magyar közösségi összefogásnak ezen első lépése képes lesz a bennünket összetartó kötelékek, a bizalom megerősítését, a magyar önkormányzati képviselet megszilárdítását szolgálni az elkövetkező esztendőkben” – fogalmazott Horváth Anna.

Hirdetés