Nem vehet részt a tanácsüléseken a csíkszeredai alpolgármester

A korrupcióellenes ügyészség nem hagyja dolgozni.
Hirdetés

Nem vehet részt csíkszeredai önkormányzati képviselői minőségében a testület ülésein Szőke Domokos. Bár korábban Csíkszereda hivatalának gyakorlásától bírói döntéssel eltiltott alpolgármesterének ez irányú kérését a Hargita Megyei Törvényszék elfogadta, a marosvásárhelyi táblabíróság szerdán megsemmisítette az alapfokú ítéletet, és úgy határozott, hogy a Szőke Domokost érintő, korábban elrendelt korlátozások érvényben maradnak.

Szőke azt kérte a törvényszéktől, hogy engedélyezzék helyi önkormányzati képviselőként részvételét tanácsüléseken, illetve szakbizottsági üléseken akkor is, ha az ügyében tanúként megnevezett Antal Attila alpolgármester is jelen van, holott bírói döntés értelmében ők nem találkozhatnak. A törvényszék alapfokú, Szőke számára kedvező döntését az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) fellebbezte meg az ítélőtáblánál, és ezt elfogadták.

A Hargita Megyei Törvényszék november 18-án rendelte el az alapfokú tárgyalás elkezdését Ráduly Róbert Kálmán és Szőke Domokos ügyében, ezt a döntést a volt polgármester ügyvédje fellebbezte meg az ítélőtáblánál.

Mint ismeretes, a két elöljárót többrendbeli hivatali visszaéléssel gyanúsítja a DNA. Szőkét többek között azzal, hogy szolgálati autóját használva tavaly július 18. és 21. között Tulcea megyébe utazott rokonlátogatásra. Az üzemanyag árát a polgármesteri hivatallal fizettette ki.
 

Hirdetés