Mi van a községi sportteremben? Hát a pópa búzája!

A Kolozs megyei Ördöngösfüzesen. Nem vicc.
Hirdetés

Az ördöngösfüzesi sportterem egyike annak a 146 ilyen létesítménynek, amelyet 2009-ben adott át az akkor még Elena Udrea által vezetett régiófejlesztési minisztérium.

Ezek a sporttermek általában a települések központjában vannak, ahol az iskola, az óvoda, és a templom. A templom mellett pedig a papilak. Szóval ott a papilak, benne a pappal. A papnak meg földjei vannak, a földek pedig teremnek. Gabonát, búzát. S ha teremnek, hol tárolja hát szegény papa gabonáját? Dereng már? Hát persze, hogy a sportteremben!

Igen, az ördöngösfüzesi ortodox pópa a községi sportteremben tárolja a búzáját. Miért ne tárolná? A termet amúgy sem használja senki, lakat van rajta. Hogyan is használnák, ha – mint a település polgármestere mondja –, a teremben elzárták a gázt. Mert az iskola nem tudta átvenni a sporttermet, nincs pénze. A polgármesteri hivatal átvette, de neki sincs pénze a gázszámlát kifizetni.

A terem kulcsát megkapták a helyi fiatalok, gyerekek, hadd focizzanak benne. Három hónap után azonban egy helyi tanácsos visszavette a kulcsot és odaadta a pópának. Rettenetes szemetet hagytak itt a fiatalok – mondja a pópa, aki ezután feltöltötte gabonával a sporttermet.

Hirdetés