Szigorodott az ellenőrzés Románia határainál

„Biztonsági kockázatok miatt” keményített be a határrendészet.
Hirdetés

Az országos határrendészet péntek reggeli közleménye szerint „ebben az időszakban” a határőrség és más illetékes hatóságok aprólékosan ellenőrzik az ország határain mindkét irányban átkelő személyeket és járműveket. A határőrség szerint a szigorítás ideiglenes és az a célja, hogy kiszűrjék „a bel- és külbiztonságra veszélyes, háborús övezetből érkező személyeket”.

A határátkelőknél beszkennelik a személyek útlevelét vagy személyazonossági igazolványát és átvizsgálják a gépkocsikat is.

A nagylaki határátkelőnél hatalmas torlódás alakult ki péntekre virradóra, a gépkocsik órákig álltak sorba, hogy átléphessék a magyar–román határt.

A határrendészet egyébként azt közölte, hogy emelték az ellenőrző személyzet létszámát, és új útsávokat nyitottak meg a gépkocsiknak a határátkelőknél.

A média érdeklődésére a határrendészet országos parancsoksága nem közölt további részleteket, de az intézkedés vélhetően összefüggésben áll azzal, hogy a magyar hatóságok a Lőkösháza-Kürtös vasúti határátkelőnél őrizetbe vettek csütörtökön két Nagy-Britanniából érkező férfit, akik közül az egyik egy ismert iszlamista hitszónok.

Hirdetés