Letartóztattak egy menekültet, mert tudhatott a merényletekről

A Németországban tartózkodó algériai férfi pár nappal ezelőtt arról beszélt, hogy „valami szörnyűség” történik majd Párizsban.
Hirdetés

Előzetes letartóztatásba helyeztek egy menedékkérőt a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Arnsbergben, mert felmerült a gyanú, hogy tudhat valamit a párizsi terrortámadásokról – jelentette hétfőn a Rheinische Post című német lap.

A regionális napilap online kiadásában megjelent beszámoló szerint az algériai férfi napokkal a merényletek előtt azt mondta két szíriai lakótársának, hogy „valami szörnyűség”  történik majd Párizsban. A szíriaiak először nem vették komolyan szavait, a támadások után viszont értesítették a menedékkérőket befogadó állomás vezetőjét, aki tájékoztatta a rendőrséget.

A 39 éves algériai férfit azonnal őrizetbe vették, majd tervezett bűncselekmény bejelentésének elmulasztása gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezték. Most vizsgálják, hogy a férfi csak fontoskodott vagy valóban tudott valamit. A támadások előrejelzése „időben stimmel”, de még nem tudni, hogy „fantazmagóriáról vagy valódi háttér-információról van szó” – mondta a Rheinische Postnak Werner Wolff, az arnsbergi ügyészség politikai bűncselekményekkel foglalkozó osztályának vezetője.

Hirdetés