Az egyház nem akart megbotránkoztatni

A befogadás, nyitottság és emberközeliség jegyében hagyta jóvá a belvárosi egyházközség a divatbemutatót a Farkas utcai református templomban.
Hirdetés

A közösségi oldalakon nagy visszhangot váltott ki, hogy november 13-án, pénteken a nemrég európai uniós finanszírozással felújított Farkas utcai református templom egy divatbemutatónak adott otthont. A Kolozsvár-Belvárosi Református Egyházközség elnöksége egy közleményt bocsátott ki ezzel kapcsolatosan, melyben elnézést kérnek mindazoktól, akiket sértett vagy megbotránkoztatott ez az esemény. Leszögezik, hogy a rendezvény az egyházközség elnökségének jóváhagyásával és

az Erdélyi Református Egyházkerület illetékes tanácsosának tudtával jött létre.

A templom újranyitásakor befogadást, nyitottságot ígértek a nagyközönségnek. Ezt jelképezi, hogy a főbejáratnál található üvegajtó belátást enged a templomba akkor is, amikor az zárva van. „Ugyanilyen vállalás volt a tartalmi nyitás: a templomfelújításra elnyert európai uniós pályázattal azt is vállaltuk, hogy teret biztosítunk különböző kulturális rendezvények számára.” – olvasható a közleményben.

Az elnökség hangsúlyozza: az egyházközségnek semmilyen anyagi haszna nem volt ebből a rendezvényből. A helyszín biztosításával támogatták

a Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Főváros projekt keretén belül megvalósult rendezvényt.

Azt is kiemelik, hogy kötelességüknek tartják, hogy a templomot – mely továbbra is az imádság és Isten háza, a gyülekezet otthona – megmutassák mindazoknak, akik értékelik. „Ez egy olyan hajlék, amelybe ha valaki bekopog és tisztességes szándékkal érkezik, akkor beengedjük. Szeretnénk ezt a teret emberközelivé tenni, hogy a gyülekezet lelkisége legyen az, amely biztosítja, hogy a templom nem lesz oda nem illő rendezvények helyszíne.” – zárul a közlemény.

Hirdetés