Jövőre sem lesz Dakar Gyenes Emánuel nélkül

Ráadásul új motor és saját szervizkocsi is segíti a maratoni kategória kétszeres győztesét.
Hirdetés

Az Autonet Motorcycle Team színeiben áll rajthoz Buenos Airesben 2016 januárjában Gyenes Emánuel a világ legnehezebb terepraliversenyén, a Dakaron. A 33-as számmal versenyző szatmári motorosra 9 ezer kilométer és 13 versenynap vár. A jövő évi Dakar-mezőny január 3-án rajtol el.

Az Autonet Import Kft. szatmárnémeti székhelyén tartott sajtótájékoztatón jelentette be hivatalosan a cég marketingigazgatója, Ilonczai Tamás és a Dakar-hős Gyenes Emánuel, hogy a motoros idén is nekivág az embert és gépet egyaránt próbára tevő terepraliversenynek.

Bejelentették azt is, hogy 2016-ban ismét az Autonet Motorcycle Team színeiben versenyző motorost Dakar-karrierje során először kíséri majd saját szervizkocsi és saját, kétszemélyes szervizcsapat.

Az is kiderült, hogy a verseny útvonala a tervekhez képest nagyon megváltozott: Peru, Bolívia és Argentína helyett csak utóbbi két országban versenyeznek majd – a peruiak ugyanis az El Nino vihar várható érkezése miatt nem merték bevállalni a helyszín biztosítását. „Ezzel eléggé lecsökkent a sivatagos, homokdűnés terep mérete, aminek nagyon örülök” – nyilatkozta Mani.

Hirdetés

Mani új motorral vág neki a versenynek, amit a Szatmár Megyei Tanács biztosított számára. Ez valamivel könnyebb és modernebb, mint az előző versenyen használt gép – például azokon a napokon, amikor nagy szintkülönbséget motoroznak, az erőforrást nem kézileg kell majd átállítani az oxigénben szegényebb körülményekhez, hanem az magától átáll.

Mani azt is elárulta, hogy idén is elindul a Maraton kategóriában, azaz vállalja, hogy a járművén nagyon fontos alkatrészeket nem fog lecserélni a verseny során. Nem idegen számára ez a kategória, kétszer meg is nyerte már, most pedig a vadonatúj motor miatt még biztosabb lehet a dolgában.

Hirdetés