Hihetetlen: Udvarhelyen a közbiztonságért is tüntetni kell

Senki sem akarta vállalni, hogy ő szervezte volna a felvonulást. Egyszerre fütyülték ki és tapsolták meg a hatóságokat. VIDEÓ
Hirdetés

Sok színész, újságíró, politikus, polgármester-jelölt, mi több: maga az alpolgármester, Benedek Árpád Csaba is felvonult ma délután Székelyudvarhelyen. Mintha a közbiztonság megteremtése, a rendőrség számonkérése nem is a polgármesteri hivatal dolga lenne.

A Menetelés Andorért és nem csak érte, hanem egy biztonságosabb Udvarhelyért, azért, hogy mindenki tegye a dolgát…. című eseményt ismeretlenek szervezték a Facebookon a múlt szombaton a városközpontban megvert Lőrincz Andor és társai iránti szolidaritásból.
 
A vasárnapi sétára több százan mentek el (ami nagy szó, Udvarhelyen általában pár tucatnyian vesznek részt a köztéri civil akciókban). A Dávid Ferenc parkban gyülekeztek, de nehezen indultak el, mert senki sem akart a menet élére állni, nehogy őt gyanúsítsák meg a tüntetés szervezésével.
 

Az aldozatok es a tomeg uzenete a rendorsegnek!

Posted by Haaz Sandor on Sunday, November 8, 2015

 
Nemcsak ez a húzózkodás volt furcsa, már-már abszurd a mai udvarhelyi tüntetésen, hanem az is, hogy a polgármesteri hivatal előtt elhaladva a menetelők tapsoltak és fütyültek, pfújoltak is.
 
Lőrincz Andort és több társát október 31-én, szombaton hajnalban verte meg ifjabb és idősebb Pui Béla, valamint társaik. Szó nélkül a fiatalokra rontottak, és verni kezdték őket. Az esetet a rendőrség vizsgálja.
 
 
A címlapkép forrása Arros Orsolya polgármester-jelölt Facebook-profilja

Hirdetés